V meste vyhlásili prvý stupeň povodňovej aktivity

25.07.2008 Snina

Snina/Dlhé nad Cirochou 25. júla (TASR) - Prvý stupeň povodňovej aktivity vyhlásili dnes ráno po výdatných dažďových zrážkach v Snine.
Vody miestneho potoka tečúceho spod Sninského kameňa začali ohrozovať tamojšiu rómsku osadu. "Rieka Cirocha nestačila prijímať vody spomínaného toku, preto sme museli urobiť potrebné opatrenia. Nasadili sme ťažké mechanizmy a situácia sa začala upokojovať, " uviedol pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že zaplavených bolo iba pár pivníc rodinných domov. Vody rieky Cirocha a potoka Pčolinka sú zatiaľ v koryte.
Opätovne sa začala dnes nadránom komplikovať situácia v obci Dlhé nad Cirochou, kde pred dvoma dňami voda z polí zaplavila dvory, pivničné priestory a kotolne v 15 domoch. "O 7. hodine sme opäť vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, pretože valiaca sa voda zase zaplavila asi štyri domy v najnižšej časti obce, " povedal starosta Ján Kniž. Dodal, že situácia zatiaľ nie je taká vážna, ale v prípade neustálych zrážok sa môže zopakovať.
Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom napriek stúpajúcej hladine miestnych potokov a Laborca nezaznamenali do 8. hodiny žiadny výjazd.
 

Vyberte región